Airline-Refund helpt je succesvol claimen zonder stress. Bespaar jezelf veel tijd, ergernis en hoge kosten

Herken je dit? Je moet uren (of misschien wel een hele nacht) wachten op de (buitenlandse) luchthaven. Want je vlucht heeft vertraging of is geannuleerd. Je hebt je aansluitende vlucht gemist, je bent geweigerd of je vlucht is overboekt. Heel vervelend allemaal.

Dat hoef je niet te accepteren. Want in veel gevallen heb je wettelijk recht op een vergoeding tot € 600 per persoon, afhankelijk van de vluchtafstand en situatie. Als je zelf gaat claimen, zul je merken dat je luchtvaartmaatschappij er vaak alles aan zal doen om je claim niet te hoeven uitkeren.


Onze juristen weten wel beter. Zij zijn gespecialiseerd in luchtvaartrecht. Zij treden namens jou rechtstreeks met de betrokken maatschappij in contact. Zij kennen alle procedures en juridische regels rondom jouw specifieke claim. Waardoor de kans dat de luchtvaartmaatschappij jouw claim erkent en zal uitbetalen aanzienlijk toeneemt.

Als je je claimprocedure door Airline-Refund laat afhandelen bespaar je jezelf veel tijd, gedoe, irritatie en hoge kosten. Wij werken volgens het principe van ‘no-cure no-pay’. Dus als onze inspanningen jou geen vergoeding opleveren, kost het je ook niets. Erkent je luchtvaartmaatschappij jouw claim dan rekenen wij een percentage van slechts 23 procent over de uitgekeerde vergoeding; voor groepen vanaf vijf personen berekenen wij een percentage van 21 procent. Wij hebben dus alle belang bij een zo hoog mogelijke vergoeding.

Ga je je claim zelf afhandelen of besteed je deze succesvol uit aan Airline-Refund?

Als je zelf gaat claimen zul je merken dat veel luchtvaartmaatschappijen er vaak alles aan doen om je claim vooral niet te hoeven uitkeren. Zo is de klantenservice van een aantal luchtvaartmaatschappijen slecht tot niet bereikbaar waardoor je niet eens weet hoe je kunt claimen. En als je al een claim kunt indienen, krijg je vaak niet eens een reactie. Als je wel een reactie krijgt, is het vaak een (standaard)afwijzing. Waarbij je je kunt afvragen of deze juridisch juist is. Ga je dan zelf met een dure advocaat aan de slag?

Als je Airline-Refund je claim laat afhandelen, zijn deze ongemakken ons probleem. Wij gaan net zolang door totdat je luchtvaartmaatschappij ons een reactie heeft gegeven. Mocht jouw claim alsnog worden afgewezen dan toetsen wij deze op de juridische onderbouwing en gaan daar desgewenst tegen in verweer. Vaak met succes. In het uiterste geval stappen wij – op onze kosten - naar de rechter. Zo ver hoeven wij gelukkig bijna nooit te gaan. 

Wat kost dat? Je claim indienen kost je niets, je betaalt alleen als je een vergoeding krijgt

Als je je claim bij Airline-Refund indient, toetsen wij direct of je juridisch aanspraak kunt maken op een vergoeding. Zo ja, dan treden wij nog dezelfde dag in contact met je luchtvaartmaatschappij om je vergoeding op te eisen en te incasseren. Dat kan soms enige tijd duren, we houden je tussentijds per e-mail op de hoogte. Zodra wij de vergoeding hebben ontvangen, melden wij je dit per e-mail met de bewijsstukken en storten wij dit bedrag (minus onze 23 procent succesfee inclusief BTW) direct door op je bankrekening. Voor groepen vanaf vijf personen bedraagt onze succesfee 21 procent inclusief BTW. Met onze tarieven zijn wij de voordeligste aanbieder in de markt. Bovendien rekenen wij géén administratiekosten.

Wij werken op ‘no-cure, no pay’-basis. Dus als je geen vergoeding krijgt toegekend dan betaal je ons niets. 

Zo vraag je je claim-vergoeding aan

Is je vlucht vertraagd of is je vlucht geannuleerd? Heb je je aansluitende vlucht gemist? Heb je een instapweigering of is je vlucht overboekt?

Controleer direct of je recht hebt op een vergoeding.

Je kunt ons ook mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ons contactformulier invullen. Lees hier meer over onze werkwijze en voordelen.

Ben je gestrand op Schiphol? Maak gebruik van onze Ride- & Sleep service.

Lever binnen 14 dagen na aanmelding al je benodigde documenten bij ons aan en ontvang een gratis hotel-voucher voor drie overnachtingen voor twee personen ter waarde van € 120.

Airline-Refund geeft je de hoogste vergoeding en heeft een Success Rate van 98 procent.

Er zijn andere aanbieders in de markt die je voorstellen binnen één week slechts de helft van je vergoeding uit te keren. Wij vinden dat niet fair want je bent al gedupeerd! Airline-Refund gunt je de beste vergoeding.

Zo simpel kun je claimen

Stap 1

Meld je claim aan

  • Dien je claim zo snel mogelijk in via het claimformulier op onze website of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn 24/7 bereikbaar, ook in de weekenden en op feestdagen.
  • Wij rekenen geen administratiekosten (andere aanbieders doen dat vaak wel) en werken op ‘no-cure, no-pay’-basis. Je betaalt dus niets als je geen vergoeding van je luchtvaartmaatschappij krijgt toegekend.

Stap 2

Wij controleren de claim en dienen deze in

  • Wij controleren je claim op juridische haalbaarheid (bijvoorbeeld op mate van overmacht).
  • Heb je recht op vergoeding? Dan vragen wij je om aanvullende gegevens voor je dossier. Als je deze binnen 14 dagen bij ons inlevert, ontvang je van ons een gratis hotel-voucher.
  • Na ontvangst van je aanvullende gegevens, dienen wij je claim nog dezelfde dag bij je luchtvaartmaatschappij in. Ondertussen controleren wij de status van de claimafhandeling en houden per mail je op de hoogte.
  • Als wij geen reactie krijgen van je luchtvaartmaatschappij gaan wij net zolang door totdat zij reageren.
  • Mocht je luchtvaartmaatschappij de betaling weigeren dan volgt een extra controle op de juridische haalbaarheid en stappen wij – op onze kosten - naar de rechter.

Stap 3

Je ontvangt van ons bericht over de uitkering van je vergoeding

  • Je ontvangt je vergoeding onder aftrek van 23 procent succesfee inclusief BTW; voor groepen vanaf vijf personen bedraagt onze succesfee 21 procent inclusief BTW. Hiermee zijn wij de voordeligste aanbieder in de markt.