Even lekker er tussenuit in de meivakantie. Helaas zijn er heel veel mensen die hetzelfde van plan zijn.

De meivakantie is één van de drukste periodes op Schiphol. De luchthaven verwacht meer dan 200.000 mensen per dag te verwerken.

Met zo’n gigantische mensenmassa is er natuurlijk de kans dat er iets niet volgens planning verloopt. Om deze grote aantallen mensen te kunnen bedienen heeft Schiphol een schema dat zeer scherp is afgesteld.

Het is echter onvermijdelijk dat er om welke reden dan ook vertragingen ontstaan. Deze vertragingen zijn zeer vervelend maar gelukkig heeft u mogelijk wel recht op een vergoeding wanneer uw vlucht vertraagd is.

Olaf Goulooze - Luchtvaart-jurist van Airline RefundAirline Refund heeft als specialiteit om vergoedingen te claimen bij vertraging, overboekingen of annuleringen van vluchten. Wij kunnen u helpen om tot € 600 retour te ontvangen!

Olaf Goulooze - Luchtvaart-jurist
Airline Refund

Wij leggen hieronder in drie stappen uit hoe u een vergoeding kan ontvangen in verschillende situaties.

Situatie 1: Vlucht gemist door lange wachtrijen bij de beveiliging

Om iedereen een veilige vlucht te garanderen wordt de beveiliging opgevoerd in de meivakantie. Deze beveiliging kan echter wel de reden zijn dat uw vlucht wordt vertraagd of zelfs dat u uw vlucht mist. U heeft een goede kans om Schiphol of uw luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen voor deze vertraging en dus om een vergoeding te ontvangen.

Stap 1:

Documenteer de situatie. U kunt een foto maken van de wachtrijen om aan te tonen dat deze gigantisch waren. Ook kunt u uw parkeerbewijs of vervoersbewijs naar Schiphol bewaren. Hiermee kunt u aantonen dat u op tijd aanwezig was.

Stap 2:

Voer uw gegevens hier in of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Claim NU! Vraag Hulp! Vermeld uw vluchtnummer en vluchtdatum en geef zoveel mogelijk informatie waarin u de situatie uitlegt. Eerder verzamelde informatie uit stap 1 kan hierbij van pas komen!

Stap 3:

Onze juristen gaan voor u aan de slag. Onze specialisten beoordelen uw claim en gaan hiermee aan de slag. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding zullen wij deze namens u indienen bij de juiste partij. Hierdoor hoeft u niets te doen om uw vergoeding te verkrijgen. Wij handelen de volledige aanvraag voor u af! Dit geeft u de grootste kans op een vergoeding die op kan lopen tot 600 euro.

Situatie 2: Uw vlucht is overboekt

Om lege plekken te voorkomen boeken luchtvaartmaatschappijen een vliegtuig vaak extra vol. Zij gaan ervan uit dat er vast iemand niet op komt dagen. Wanneer iedereen echter wel aanwezig is, kan dit ervoor zorgen dat niet iedereen mee kan. Wanneer u hierom niet mee kunt vliegen, heeft u recht op een vergoeding.

Stap 1:

Wees op tijd bij de balie en zorg dat u dit kunt aantonen. Hiermee kunt u bewijzen dat u niet de oorzaak bent van de weigering maar dat de reden bij de aanbieder van de vlucht ligt.

Stap 2:

Controleer uw gegevens hier of mail deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Claim NU! Vraag Hulp! Voer uw gegevens in. Hoe duidelijke u de situatie kunt uitleggen, hoe beter wij uw belangen kunnen behartigen.

Stap 3:

Onze specialisten behandelen uw claim Ons team van juristen beoordeelt uw claim en onderneemt actie. Zij dienen uw claim in bij de betreffende partij op die manier die u de meeste kans geeft op uw vergoeding. U hoeft hierbij niets meer te doen, onze specialisten handelen de claim voor u af.

Mogelijkheden tot vergoeding

Er zijn dus meerdere situaties waarbij u recht heeft op een vergoeding in de drukke meivakantie. Zowel Schiphol als uw vliegmaatschappij is verantwoordelijk voor een goede vlucht. Airline Refund behandeld uw claim op basis van No Cure, No Pay. Dit betekent dat u ons alleen een percentage betaald wanneer uw claim wordt toegewezen! Op deze wijze bent u verzekerd van een snelle afwikkeling en maximaal resultaat van uw claim.