Helaas, het is weer zover. Air France heeft een staking. Wij helpen u graag bij het claimen van uw ticketkosten.

Iedereen kent de grote krantenkoppen wel “ Piloten Air France staken” of “Morgen geen vluchten Air France- KLM vanaf Schiphol”.

Ook in 2018 heeft het personeel van Air France al twee maal een staking aangekondigd. De reden hiervan was beide keren een geschil over de beloning van het personeel.

Als vakantieganger of zakenreiziger kan dit zeer vervelend nieuws zijn. Uw geplande vlucht gaat niet door of vertrekt veel later. Allereerst dient u natuurlijk een alternatief te vinden. Maar net zo belangrijk, heeft u recht op een vergoeding? U heeft betaald voor een dienst die niet volgens afspraak wordt geleverd.

Europese regels rondom deze vergoedingen bepalen dat u mogelijk recht heeft op tot € 600 retour op uw vliegticket.

Prima service en goed resultaat. Veel beter dan ik had verwacht dus aanbevolen!

Pieter de Jongh
(vlucht naar India vertraagd)

Heeft u recht op een vergoeding?

Door deze staking kunnen vluchten later vertrekken of zelfs uitvallen. Dit geldt niet alleen voor vluchten van Air France zelf. Dit kan ook gelden voor reisorganisaties als Tui of Arke, indien zij een vlucht van Air France inhuren om u te vervoeren.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om een schadevergoeding voor het ongemak te ontvangen. Hieronder leggen wij u uit wat u kunt doen om uw vergoeding te claimen.

 

Olaf Goulooze - Luchtvaart-jurist van Airline RefundOnze juristen zijn gespecialiseerd in het claimen van vergoedingen bij vertraging of annulering. Ook wanneer deze is veroorzaakt door een staking.

 

Airline Refund

 

Vertraging of annulering, wat nu?

Als u problemen ondervindt door een staking, dan is de kan groot dat u recht heeft op een vergoeding. Er zijn drie manieren waarop u gedupeerd kan worden door een vliegtuigstaking.

1. Uw vlucht is vertraagd door staking

Door de staking van het luchtvaartpersoneel vertrekt uw vlucht later. De regel is grofweg dat u recht heeft op een vergoeding wanneer deze vertraging langer is dan drie uur. Dit wordt berekend vanaf de aankomsttijd. Drie uur later aankomen, geeft dus in beginsel recht op een vergoeding.

2. U mist uw aansluitende vlucht door staking

Als gevolg van de staking mist u uw overstap, uw hele reis valt nu in duigen. Gelukkig is er wel een kans op vergoeding van ticketkosten.

Vul uw gegevens in om te controleren of u recht heeft op een schadeclaim

3. Uw vlucht is geannuleerd door staking

Uw vlucht vertrekt niet later maar wordt helemaal geschrapt. Dit is een zeer vervelende situatie die uw vakantie of zakenreis flink in de war kan schoppen. Gelukkig heeft u mogelijk wel recht op een vergoeding.

Controleer hier direct of u een vergoeding krijgt voor het missen van uw aansluitende vlucht door staking

Regels en overmacht bij stakingen

Onze juristen zijn gespecialiseerd in het claimen van vergoedingen bij vertraging of annulering. Ook wanneer deze is veroorzaakt door een staking. Omdat wij werken op basis van No cure No Pay, kost een dergelijke claim u geen geld. U betaalt ons alleen een vergoeding indien u daadwerkelijk geld terug krijgt!

Om direct te controleren of u voor vergoeding in aanmerking komt, kunt u op onze site uw vlucht controleren. Vervolgens verzorgen wij uw complete aanvraag en hoeft u niets te doen. Onze juristen gaan voor u aan de slag. Hierdoor bent u verzekerd van de juiste afhandeling van uw claim en heeft u een maximale kans op vergoeding.

Gratis hulp bij het claimen van uw vergoeding

Vliegtuigmaatschappijen maken het soms lastig om een vergoeding te eisen. Ook zijn er allerlei regels betreffende vergoedingen bij stakingen.

Het maakt bijvoorbeeld verschil of de maatschappijen zelf verantwoordelijk zijn voor de staking of dat personeel van een ander bedrijf staakt. In dat laatste geval kan er sprake zijn van overmacht. Ook zijn er verschillende regels voor korte of langere afstandsvluchten.