Comfortabel vliegen met een grotere zitplek.

Flight 5P 5021 is ready for boarding!

Een hele massa aan mensen begeeft zich zo snel mogelijk naar de balie waar het vliegtuigpersoneel zich op een rustig tempo aan het klaarmaken is voor de volgende vlucht. Mensen willen zo snel mogelijk het vliegtuig in en een plek bemachtigen.

Waarom? Tegenwoordig heb je een vooraf aangewezen stoel waardoor je haasten geen enkel nut meer heeft.

Toch snap ik ergens wel waar deze haast vandaan komt; het gebrek aan ruimte. Mensen die achterin horen in te stappen, gebruiken de voorste ingang, toch nog even van plaats wisselen zodat ik bij mijn vriendinnen kan zitten, je buurvrouw die haar tas prominent naast je neer laat ploffen op haar stoel, een speels kind achter je dat vol enthousiasme tegen je stoel aan trapt en een steward die keer op keer tegen je schouder aanloopt terwijl je net in slaap dut.

Iedere vlucht weer dezelfde gedachte; lijkt het nu maar zo of wordt de ruimte in een vliegtuig met het jaar krapper?

Olaf Goulooze - Luchtvaart-jurist van Airline RefundMensen willen zo snel mogelijk het vliegtuig in en een plek bemachtigen.
Waarom? Tegenwoordig heb je een vooraf aangewezen stoel waardoor je haasten geen enkel nut heeft.

Airline Refund

Er is steeds minder beenruimte aan boord

Uit onderzoek door de Amerikaanse Consumentenbond blijkt dat de beenruimte in vliegtuigen wel degelijk kleiner is geworden. In vergelijking met dertig jaar geleden bevinden de stoelen zich momenteel 3,5% dichter op elkaar.

Dit lijkt misschien een klein percentage, maar hierdoor is het mogelijk door vernieuwde materialen één extra stoel aan iedere rij toe te voegen én extra rijen te creëren. Geen wonder dat we steeds meer snakken naar ruimte tijdens onze vlucht!

Grote frustratie door kleine plekken

Het gebrek aan beenruimte en een te krappe stoel blijken met stipt op de eerste en tweede plek te staan wanneer het gaat om de grootste frustraties tijdens vliegen. In combinatie met reizigers die zo comfortabel, máár ook zo goedkoop mogelijk willen vliegen is dit een hele uitdaging volgens Skyscanner.

Door de grote concurrentie onder luchtvaartmaatschappijen probeert iedere maatschappij de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Dit betekent voor de reizigers helaas niet zozeer goedkoper vliegen, maar wel minder ruimte.

Wat zijn nu de beste plekken?

Naast de keuze om met Economy of Business Class te vliegen, verschillen ook de plekken in Economy Class onderling van elkaar! In de vliegtuigen waar EasyJet en Vueling veel korte vluchten mee maken is de eerste stoel 1A de beste zitplaats.

Bij vluchten met de Boeing 777-vliegtuigen kun je de rijen 44 en 45 het best vermijden wegens minste zitruimte.

Wanneer je geen zin hebt om te onderzoeken waar je de meeste beenruimte hebt en je keuze van vliegmaatschappij hiervoor afhankelijk is, is het kopen van meer beenruimte ook een optie.

Om op je bestemming aan te komen als een fris hoentje heb ik één tip: betaal voor een stoel bij de nood-uitgang.

Gegarandeerd succes met oneindig veel centimes aan beenruimte! De prijzen per lucht-vaartmaatschappij zijn erg divers en check je eenvoudig via het boekingssysteem van de desbetreffende maatschappij.

Verschillen in beenruimte tussen maatschappijen

Verschillende vliegmaatschappijen Vraag je je af of de hoeveelheid beenruimte verschilt per maatschappij?

  • Jazeker! Jaarlijks stelt World Ticket Centre een analyse op van de aantal centimes aan beenruimte per vluchtmaatschappij.

Uit de meest recente analyse blijkt dat binnen Economy class vliegen met AirFrance en Luf-thansa je de meeste beenruimte oplevert.

Binnen de Business Class beschikken onder andere Bri-tish Airways, Cathay Pacific en Delta Airlines over de grootste ruimte.

Onderstaand lijstje helpt je bij het heel eenvoudig checken hoeveel beenruimte jij hebt bij je volgende reis:

Economy Class:

  • Air Canada (86 cm)
  • Air China (86 cm)
  • Air France (86 cm)
  • Air New Zealand (86 cm)
  • Japan Airlines (86 cm)

Business Class:

  • British Airways (185 cm)
  • Cathay Pacific (152 cm)
  • Delta Airlines (152 cm)

Waar ga jij je volgende reis voor? Met uitgestrekte benen genieten van je vlucht of toch kostenbesparend vliegen met minder beenruimte?