6 Praktische tips

Je gaat op vakantie! Zoals men wel vaker zegt: de voorpret is soms leuker dan de reis zelf.

Na het boeken van mijn eerstvolgende reis bereid ik mij (als groot liefhebber van winkelen) goed voor met nieuwe zomerjurkjes, een gekleurde bikini en een hippe zonnebril. Hoe dichterbij de reis komt, hoe meer zorgen ik mij begin te maken over de grote hoeveelheid aan spullen die ik mee wil nemen. Wanneer het moment eenmaal daar is kom ik (helaas) iedere keer weer tot dezelfde conclusie: dit gaat niet passen!

Wat heeft jouw voorkeur, vliegen met handbagage of ruimbagage? Persoonlijk geef ik de voorkeur aan vliegen met ruimbagage, want tja… Vrouwen blijven vrouwen! Wanneer je op een korte reis gaat kan ik mij goed voorstellen dat je geen zin hebt nog lang te moeten wachten op je koffer bij de bagageband om er vervolgens achter te komen dat je koffer weg is (zie blog:Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is…). Desondanks vind ik het erg prettig wanneer ik niet al te lang hoef stil te staan bij welke kleding en toiletspullen wel en niet mee mogen. Om mijn favoriete jurkje, parfum en schoenen gewoon mee te kunnen nemen is het toch iedere keer passen, meten én wegen. Om niet al te lang na te hoeven denken bij het inpakken van je koffer en toch je favoriete items mee te kunnen nemen, helpen onderstaande tips bij het slim inpakken van je handbagage koffer!

 

Olaf Goulooze - Luchtvaart-jurist van Airline RefundVliegen met enkel handbagage kent vele voordelen. Sinds begin dit jaar zijn de regels betreft het vliegen met handbagage bij verschillende luchtvaartmaatschappijen aangepast.

Airline Refund

 

Tips voor het vliegen met handbagage

TIP 1:

Vliegen met enkel handbagage kent vele voordelen. Sinds begin dit jaar zijn de regels betreft het vliegen met handbagage bij verschillende luchtvaartmaatschappijen aangepast. Dit betekent dat de kans bestaat dat ook je handbagage koffer het ruim in gaat en je niet langer met een handbagage koffer én handtas mag reizen. Lees je voorafgaand aan je reis goed in zodat je niet voor verrassingen op het vliegveld komt te staan.

TIP 2:

Draag altijd je meest zware kledingstukken in het vliegtuig. Op deze manier bespaar je ruimte en gewicht in je handbagage koffer. Ook het dragen van meerdere laagjes is een optie, maar houd hierbij wel even rekening met de duur van je reis en de temperatuur op bestemming…

TIP 3:

Wanneer je vliegt met enkel handbagage is de toegestane hoeveelheid aan vloeistoffen 10x100 ml. Schenk je favoriete shampoo over in kleine flesjes of sla mini’s in bij de drogist. Verpak alle vloeistoffen én je make-up in een afsluitbaar plastic (doorzichtig) zakje.

TIP 4:

Bij de security check op het vliegveld ben je verplicht alle elektronische apparatuur uit je koffer te halen. Bij het inpakken van je koffer is het daarom ook het meest handig wanneer je deze als allerlaatste inpakt zodat deze heel eenvoudig uit je koffer zijn te halen.

TIP 5:

Ga je op een strandvakantie? Laat dan vooral je zware badlaken thuis! Tegenwoordig is de kans groot dat de accommodatie waar je verblijft het mogelijk maakt een handdoek te lenen. Neem je toch liever het zekere voor het onzekere? Hammamdoeken zijn dé oplossing! Ontzettend licht en ideaal voor een dagje strand.

TIP 6:

Je gaat op vakantie op.. Tijd om te ontspannen! Voor veel mensen gaat deze ontspanning gepaard met een goed boek. Voor de boekenwurmen onder ons is het lezen van één boek op twee weken tijd veel te weinig. Wanneer je graag leest is het verstandig een e-reader aan te schaffen die al jouw favoriete boeken verpakt in handig pocketformaat!

Net als de regels die zo nu en dan worden aangepast, verschilt tevens het formaat en gewicht van de handbagage per luchtvaartmaatschappij. Controleer voordat je jouw koffer inpakt dan ook even of deze voldoet aan de eisen. Anders ook zo zonde… zit eindelijk die rits dicht, kan je weer opnieuw beginnen. En voor alle vrouwen onder ons nog een kleine tip: houd ruimte over in je handbagage koffer zodat je tijdens je reis een nieuwe broek of dat paar sneakers niet hoeft te laten staan!